Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия (ЕК) в

...
Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия (ЕК) в
Коментари Харесай

Борисов осъди вандалската акция по сградата на ЕК в София

Категорично осъждам похищението против постройката на представителството на Европейската комисия (ЕК) в София. Изключително обезпокоително е, че тази вандалска демонстрация идва в миг на тежки провокации пред България.

Това написа във " Facebook " довечера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов 

Днес нашата и интернационалната общност следят с очакване разрешаването на тежката политическа рецесия, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, изключително на тези, които най-вече обявяват своите патриотични настроения, е да подсигуряват сигурността, стабилността и интегритета на страната, вместо да предизвикват нови разделения и кавги, упорства той.

В тази връзка призовавам още един път демократичните систематични партии да застанем обединени в името на националните ползи на България, излъчвайки мощно постоянно държавно управление. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното съветско въздействие в нашето общество, убеден е Борисов.

Припомняме, че по-рано през днешния ден се проведе пореден неделен " Поход за мир " в София, с много български, само че и съветски флагове.

Шествието бе проведено от жители, както и от " Български народен съвет за мир ", " Народна мрежа ", " Свободна и мирна България ", НСС " Св. Георги Победоносец ".

Бе видяно и наличието на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който нееднократно е заявявал позицията си по отношение на въвличането на България във войната с Украйна, било то посредством даването на оръжия или посредством филантропична помощ.

Участниците в шествието минаха по бул. " Витоша ", около Президентството и Народното събрание. Поддръжниците на " Възраждане " обаче се отклониха към представителството на Европейската комисия в България и демонстративно хвърлиха алена багра по постройката.

Министерството на външните работи популяризира позиция, в която изрично осъди похищението против постройката. Подобни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава, се споделя в изказването.

Европейска комисия също осъди акцията.

Докато мирните митинги са главно право във всяко демократично общество, насилието и вандализмът са неприемливи ", съобщи за БНР представителят Мириам Гарсия Ферер.

Комисията ще осведоми способените органи, които дават отговор за разследването на случая.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР